Het inheemse land van de vijgen is Anatolië en is aanvaard als een heilige vrucht voor eeuwen. Turkije is de grootste producent en exporteur van vijgen ter wereld. De meest gunstige ecologische omstandigheden voor de cultuur zijn in Izmir en Aydın, in de Egeïsche regio. Gedroogde vijgen zijn gedroogde vijgen die groeien op een vijgenboom genaamd Ficus sarica. Verse vijgen, hoewel zeer populair voor hun sappige en zoete textuur, zijn zeer delicate vruchten en zouden moeten worden verbruikt kort na oogst. Droge vijgen daarentegen hebben een langere houdbaarheid en kunnen dus het hele jaar door gegeten worden. Het gehalte aan vijgen, eiwitten, koolhydraten, calcium, vitamine K, kalium, ijzer en magnesium maakt ze een belangrijke bron van voedingsstoffen. Wat voedingsvezels betreft, hebben gedroogde vijgen een hoger gehalte dan enig ander fruit en bevatten ze bijna geen vet. Gedroogde vijgen, omega-3 en omega-6 vetzuren, antioxidant en actieve componenten bevatten gunstige gezondheidseigenschappen. Gedroogde vijgen worden gegeten als snacks op internationale markten en worden gebruikt om taarten, diverse gerechten, zoete producten en fruitmixen te maken. Type ProductRauw, gedroogde Packaging
Levensduur
|
![]() |