BIO ZON GEDROOGDE TOMATEN

Net als bij veel andere landbouwproducten heeft Turkije een belangrijke plaats in de wereld voor zijn tomatenproductie. Tomaten kunnen vers of in vele andere vormen worden gegeten.

Tomaten en tomatenproducten zijn niet alleen een belangrijke bron van voedingsstoffen, ze zijn ook rijk aan carotenoïden (die belangrijke functionele eigenschappen in het lichaam hebben). De tomaten en hun producten zijn belangrijk in Cohn van de Kunst die in vitamine A in het lichaam kan worden omgezet en ook een waardevolle bron van antioxiderendelycopene vormen. Men rapporteerde dat ongeveer 85% van lycopene van het dagelijkse dieet uit tomatenproducten komt. Vanwege het hoge lycopeengehalte verminderen tomaten en tomatenproducten het risico op bepaalde ziekten, zoals bepaalde soorten kanker, hart- en vaatziekten en Alzheimer. Deze producten zijn ook een waardevolle bron van vitaminen zoals niacine, vitamine K1, foliumzuur en vitamine C, evenals bepaalde minerale stoffen zoals kalium en dieetvezel, die belangrijk zijn voor een gezond dieet.

Door het hogere droge stofgehalte hebben gedroogde tomaten hogere voedingswaarden dan verse tomaten. Bovendien is bekend dat de warmtebehandeling die tijdens de productie wordt toegepast, ervoor zorgt dat lycopene vrijkomt in tomatenweefsels en dat de biologische beschikbaarheid van lycopene toeneemt.

De tomaten worden met de hand geoogst en natuurlijk gedroogd in de zon en worden ideaal voor salades, pizza's, sandwiches en in vele andere maaltijden.


Type Product 


GedroogdeVerpakking


  • Netto 200 g
  • Verpakt onder beschermende atmosfeer


Levensduur


  • 1 Jaar

 Nutrition Facts per 100 g

Energy (kj/kcal)

Fat (g)

Carbohydrate (g)

Fiber (g)

Protein (g)

Salt (g)

1166 /279

3 /
Of which saturated: 0,4 

43 /
Of which sugars: 28

12

14

0,6

WHY ORGANIC AGRICULTURE

CONTACT DETAILS

BioRich Organic Products 
Address: Avenue de Roodebeek 78 1030 Schaerbeek Brussels BELGIUM
Phone: +32 479 23 61 78
Email: info[@]biorich.be


dijital catalog biorich icon

İletişim Bilgileri

BioRich Orgakik Sağlıklı Ürünler - İzmir - TURKEY

Adres: 69 Sokak, 27/7 Üçkuyular Mahallesi, Karabağlar - İZMİR - TURKEY
Telefon: +90 (553) 272 37 43
E-posta: info[@]biorich.be