Turkije is de grootste producent en exporteur van abrikozen ter wereld. Een groot deel van de abrikozen ter wereld wordt gebruikt als tafelabrikozen. Door de snelle verslechtering worden echter vaak verse abrikozen verwerkt of gedroogd. Abrikoos heeft een hoge antioxiderende activiteit. De positieve gevolgen voor de gezondheid van abrikozen zijn te wijten aan het antioxidant effect van de polyfenolen en carotenoïden bevat en hun daling van het risico van chronische ziekten (hart- en vaatziekten, kanker, type 2-diabetes, enz.). De abrikoos is weinig natrium, rijk aan kalium en een goede bron van calcium en ijzer. Het magnesium- en fosforgehalte verbetert de hersenfunctie. De overvloedige voedingsvezel die het bevat is een van de belangrijkste voedings- en gezondheidscomponenten van gedroogde abrikozen. Abrikoos wordt ook gebruikt om maagpijn, maagzuurheid, het blotting en constipatie te behandelen. Abrikozen worden ook gebruikt voor gebak of zuivelproducten zoals yoghurt of ijs. Ze worden ook geconsumeerd in de vorm van sap, jam of marmelade. Type ProductRauw, gedroogde Verpakking
Levensduur
|
![]() |