Onderzoek en Ontwikkeling

De juiste inname en het juiste gebruik van energie en alle voedingsstoffen die nodig zijn voor groei, vernieuwing en lichaamswerk worden uitgelegd in het “adequate en evenwichtige voeding” display. Als voedingsstoffen niet worden opgenomen in de behoeften van het lichaam, de 'voedingsmismatch'-zaak komt voor omdat er geen adequate energie wordt geleverd en weefselvernieuwing niet wordt gegarandeerd.

Wetenschappelijk onderzoek heeft vastgesteld dat een persoon een voldoende hoeveelheid bijna 50 voedingsstoffen moet absorberen voor een gezonde groei en ontwikkeling en voor een langer en productiever leven. Wanneer een van deze voedingsstoffen niet voldoende of onvoldoende wordt geabsorbeerd, is wetenschappelijk bewezen dat groei en ontwikkeling worden geremd en de gezondheid verslechtert.

Een adequate, evenwichtige en gezonde voeding van de bevolking is een van de factoren die gezondheidsproblemen in verband met voeding voorkomen; omdat het het overwicht van zwaarlijvigheid, cardiovasculaire ziekten, diabetes en kanker vermindert en proteïne - energieondervoeding en vitamine en minerale deficiënties verhindert.

Op basis van deze informatie richt Bioco zich op 5 belangrijke aspecten van R&D;

 

1) Het totale suikergehalte Verminderen

Suiker is natuurlijk aanwezig in veel voedingsmiddelen, maïs de meerderheid van de suiker die in het dieet wordt verbruikt komt van toegevoegde suikers. Suikers zijn een bron van energie voor het lichaam, maar toegevoegde suikers verminderen de kwaliteit van het dieet omdat zij het energiegehalte verhogen maar de voedingsdichtheid verminderen. Bijgevolg leidt een te hoge consumptie van voedsel in toegevoegde suiker tot een gebrek aan andere essentiële voedingsmiddelen en dus onvoldoende voeding. Overconsumptie van suiker veroorzaakt ook bovenmatige energieopname en bevordert gewichtsaanwinst (zwaarlijvigheid) evenals verhoogd lichaamsvet. Obesitas verhoogt het risico op het ontwikkelen van verschillende ziekten zoals hart- en vaatziekten, diabetes, hypertensie en kanker. De bovenmatige consumptie van voedsel hoog in toegevoegde suiker veroorzaakt tandbederf.

Het verminderen van het suikergehalte van voedsel en suikerinname in het dieet is van vitaal belang voor de gezondheid en een adequate voeding.

 

2) Verlaag het vetgehalte

Vetten zijn een van de belangrijkste componenten van voedsel en zijn essentieel in menselijke voeding. Vetten zijn zeer belangrijk, niet alleen omdat ze een van de grootste energiebronnen zijn, maar ook omdat zij vet - oplosbare vitaminen bevatten, vormen lipoproteïnen door aan proteïnen te binden en andere gevolgen voor menselijke gezondheid hebben.

Ongeacht de oorsprong, de fysische, chemische en fysiologische eigenschappen van vetten zijn voornamelijk afhankelijk van het type en de hoeveelheid vetzuren in hun structuren. Vetzuren zijn verdeeld in twee hoofdgroepen: Verzadigd en onverzadigd. Onverzadigde vetzuren bestaan uit monounsaturated en meervoudig onverzadigde vetzuren.

Hoewel de calorieën die met verzadigde vetzuren worden genomen hetzelfde als die van andere vetzuren zijn, veroorzaken zij vette accumulatie en gewichtsaanwinst in het lichaam. Men zegt dat de opname van verzadigde vetten zou moeten worden verminderd om cardiovasculaire ziekte te verminderen. Verzadigde vetzuren verhogen het vetgehalte van het bloed. Men zegt dat de dieet verzadigde vetzuren de cholesterolniveaus van LDL verhogen, in het vormen van insulineweerstand efficiënt zijn en zo de tendens tot diabetes verhogen.

Monounsaturated vetzuren hebben een stimulerend effect op lipoproteïnen met een hoge dichtheid (HDL-cholesterol, goede cholesterol). Aangezien monounsaturated vetzuren een rol spelen in het verminderen van cardiovasculaire ziekte, is er een behoefte om de opname van verzadigde vetten te verminderen en de opname van monounsaturated vetzuren te verhogen. Het is bekend dat lange-keten vetzuren en meervoudig onverzadigde vetzuren hebben belangrijke effecten op biochemische en fysiologische veranderingen in het lichaam en zijn belangrijk voor de gezondheid en voeding. Hoewel verzadigde vetzuren en monounsaturated vetzuren kunnen worden gesynthetiseerd in het menselijk en dierlijk lichaam, meervoudig onverzadigde vetzuren kunnen niet worden gesynthetiseerd en zijn daarom essentieel.

Het verminderen van de hoeveelheid verzadigde vetten maar het verbruiken van meer mono- en meervoudig onverzadigde vetzuren in ons dieet is zeer belangrijk voor een gezond leven en om ons tegen metabolische ziekten te beschermen.

 

3) Verhoog het voedingsvezelgehalte

Voedingsvezel is een groep voedselcomponenten die resistent zijn tegen spijsverteringsenzymen en die voornamelijk worden aangetroffen in granen, fruit en groenten. Voedingsvezels kunnen niet worden verteerd in de menselijke dunne darm, maar kunnen volledig of gedeeltelijk gefermenteerd worden in de dikke darm. Voedingsvezels worden door hun technologische en functionele eigenschappen op grote schaal gebruikt in voedselformuleringen en hebben veel positieve effecten op de gezondheid van de mens. Een dieet rijk aan vezels is belangrijk omdat het houdt het gevoel van verzadiging langer. Bovendien wordt aangegeven dat de bestanddelen van voedingsvezels de functies van de dikke darm organiseren en belangrijke fysiologische effecten hebben op het metabolisme van glucose en lipiden en minerale biologische beschikbaarheid. De dieetvezel is nu gekend om tegen constipatie, hemorroïden, dubbelpuntkanker, zwaarlijvigheid, diabetes en cardiovasculaire ziekte te beschermen.

Het verminderen van suiker en stijgende vezel is belangrijk voor het verminderen van de glycemie index in voedsel. De glucose van laag glycemie indexvoedsel gaat veel langzamer en in verscheidene kleine hoeveelheden het bloedsomloop systeem in, waarbij een intense afscheiding van insuline door de alvleesklier wordt vermeden. Hierdoor verandert uw bloedsuiker niet snel.

De aanbevolen dagelijkse inname van vezels is 25 g voor vrouwen en 38 g voor mannen. Zelfs in ontwikkelde landen is het dagelijkse vezelverbruik echter lager dan aanbevolen.

Als Bio Rich hechten we in onze RD-activiteiten groot belang aan de ontwikkeling van glasvezelproducten in overeenstemming met Codex op voedsel.

 

4) Verhoging van eiwitten, vitaminen en mineralen

Eiwit is een onmisbaar voedingsmiddel en moet worden beschouwd als een bron van aminozuren voor bijna alle biologische processen. Eiwitten zijn de hoofdstructuur van cellen en zijn ook de belangrijkste voedingsstof die nodig is voor hun continuïteit. Daarnaast zijn de belangrijkste structuren van de verdedigingssystemen van het lichaam, de enzymen die het werk van het lichaam reguleren en sommige hormonen eiwitten. Eiwitten zijn daarom essentieel voor groei en ontwikkeling. Diëten die slechte kwaliteit eiwitten bevatten kunnen leiden tot stutting, ziekte of zelfs de dood.

Hoewel de vitaminen in zeer kleine hoeveelheden aanwezig zijn, zijn zij zeer efficiënt voor het menselijke lichaam. Sommige van hen (groep B) helpen biochemische gebeurtenissen regelen met betrekking tot de vorming van energie en cellen van koolhydraten, vetten en proteïnen die wij met voedsel nemen. De vitamine D helpt mineralen, zoals calcium en fosfor, in beenderen en tanden regelen. Sommige vitaminen (A, E, C) voorkomen dat de cellen van het lichaam beschadigd raken om hun normale functies te behouden en de effecten van bepaalde schadelijke stoffen (antioxidant-effect) te verminderen.

Gemiddeld 6% van het volwassen menselijk lichaam bestaat uit mineralen. Mineralen hebben veel taken. Enkele mineralen, in het bijzonder calcium en fosfor, zijn de bouwstenen van het skelet en de tanden. Sommige anderen, zoals natrium en kalium, brengen het water van het lichaam in evenwicht. Ijzer is nodig voor het vervoer van zuurstof, essentieel voor de vorming van energie uit voedingsstoffen in het lichaam. Mineralen zoals zink en selenium zijn betrokken bij het functioneren van het immuunsysteem.

Als Biorich, we streven ernaar de eiwitwaarden van de producten die we hebben ontwikkeld aan de bron of op hoog niveau te handhaven en deze producten te verrijken met natuurlijke ingrediënten die vitaminegehalte en hoge mineralen bevatten.

 

5) Behoud ideale textuur en smaak

De belangrijkste voedselcomponenten zoals koolhydraten, vetten en proteïnen hebben vele technologische en functionele eigenschappen in voedselproductie en voorbereiding. De verhoudingen van deze componenten spelen een belangrijke rol in het bereiken van de karakteristieke textuur en smaak van voedsel. Dit betekent ook dat het verhogen, verlagen of wijzigen van deze componenten ernstige problemen zal opleveren bij het verkrijgen van de gewenste textuur, smaak of uiterlijk van het voedsel. Toegevoegde suiker heeft bijvoorbeeld vele functies, zoals conserveermiddel, aroma, smaak verbeterend middel en verdikkingsmiddel, en het verminderen van de toegevoegde suiker kan leiden tot verlies van zoetheid, consistentie, smaak en houdbaarheid. Vetten en eiwitten zijn ook zeer belangrijke componenten in textuur en smaak, en hun veranderingen kunnen leiden tot ongewenste kwaliteiten of productieproblemen.

Het overwinnen van deze problemen vereist een hoog niveau van kennis en ervaring. Maar meestal kunnen niet alle doelstellingen tegelijkertijd worden bereikt. Daarom moet het beste evenwicht in de huidige situatie worden gevonden en moeten de doelstellingen zo nodig opnieuw worden gedefinieerd. Zodra dit evenwicht is bereikt en de beste formulering is ontwikkeld, zullen de consumenten in staat zijn om de textuur en smaak die ze zoeken te vinden.

 

We streven ernaar onze 5 doelstellingen te bereiken door biologische ingrediënten te gebruiken en de beste producten te ontwikkelen op het gebied van zintuiglijke en voedingskwaliteiten. Dit is hoe de producten Bioco de voedingsmiddelen zullen integreren die voor een evenwichtig dieet en het gezonde leven worden vereist.

WHY ORGANIC AGRICULTURE

CONTACT DETAILS

BioRich Organic Products 
Address: Avenue de Roodebeek 78 1030 Schaerbeek Brussels BELGIUM
Phone: +32 479 23 61 78
Email: info[@]biorich.be


dijital catalog biorich icon

İletişim Bilgileri

BioRich Orgakik Sağlıklı Ürünler - İzmir - TURKEY

Adres: 69 Sokak, 27/7 Üçkuyular Mahallesi, Karabağlar - İZMİR - TURKEY
Telefon: +90 (553) 272 37 43
E-posta: info[@]biorich.be